Rooien van bomen

Er zijn verder verschillende punten waar je rekening mee moet houden wanneer je er voor kiest om bomen te verzorgen, bijvoorbeeld de schaduw van de boom, de wortelen van de boom, eventueel bladval en insecten die van de boom leven. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de wetgeving en je nabije omgeving. De omgeving kan misschien hinder ondervinden van de boom, bijvoorbeeld omdat de schaduw van de boom op het terras van de buren staat. Regelgeving omtrent bomen gaat bijvoorbeeld over de maximale hoogte, of hoe dicht de boom bij de erfgrens geplaatst mag worden.

Bomen snoeien of rooien

Wanneer een boom niet te groot mag worden, is het van belang deze op tijd te snoeien. Wij raden aan om hiervoor een specialist in te schakelen, zodat je zeker weet dat het op een goede en veilige manier verloopt. Je kunt namelijk ernstige schade aan je woning of aan je tuin oplopen wanneer je een boom snoeit en vervolgens geen controle hebt over waar de gesnoeide takken terecht komen. Daarnaast kan het zijn dat je een boom compleet verwijderen wilt. Dan is het handig om deze te rooien. ‘Wat betekent rooien van bomen precies?’ lees je op de site.

Om dit dus te voorkomen, doe je er verstandig aan om een hoveniersbedrijf of een vakman in te schakelen. Daarnaast heeft zo een vakman de beschikking over de juiste materialen om bomen te snoeien. De gereedschappen die hij of zij heeft, zal je moeten aanschaffen of huren wanneer je er voor kiest om zelf te gaan snoeien.